Over Yvonne

Hoop jij via deze pagina kennis te maken met een supercalifragilisticexpialidastiesche vrouw? Excuus – ik zal je moeten teleurstellen. Het zou zo maar eens zo kunnen zijn dat ik ooit net zo ten einde raad was als jij nu misschien wel bent. Geloof je me niet? Blader gerust eens mijn dagboek door. Ik denk dat ik me zelden zo wanhopig heb gevoeld als in de periode dat ik ruim dertig kilo aankwam op een belachelijk kleine lijst.

IMG_1676

Het leest misschien gek. Maar – het was juist deze ervaring die ervoor zorgde dat ik uiteindelijk de keuze durfde te maken het roer om te gooien. Ik had hier op dat punt alleen geen idee van en gleed onbedoeld af tot het moment dat mijn lichaam haar airbag te voorschijn toverde en ik de keuze moest maken tussen een gedwongen opname of een kans op een gezond en gelukkig leven. Zo dramatisch voelde het voor mij op dat punt. Want – zo bleek: Er was wel degelijk een verklaring voor mijn aankomen te noemen geweest.

Het had zo veel voor me betekend wanneer ik op dat punt iemand had gehad die me ervan had kunnen overtuigen dat mijn lichaam niet absurd reageerde. Ik had niet eerst terug hoeven afvallen. Ik had niet eerst voor de zoveelste keer tussen leven en dood hoeven te zweven. Want – of je nu snel aankomt of juist tegen iets compleet anders aanloopt in het herstelproces. Het is perfect. Oók wanneer de werkelijkheid niet correspondeert met het beeld dat jij van het herstelproces hebt. Laat je dit alsjeblieft even goed tot je doordringen?

Je zult begrijpen dat ik na deze eerdere ervaring niet nogmaals voor een opname koos. Ik besloot onder de streng toeziende ogen van een arts mijn eigen plan uit te stippelen. In het begin uit eetgestoord opzicht. Want – de hoop om met behulp van de wetenschap niet genadeloos uit te dijen was mijn eetstoornis veel waard. Later vooral uit overtuiging dat er daadwerkelijk een gezond en gelukkig leven op me stond te wachten. Het is dit positieve dat ik graag via dit blog zou willen uitstralen. Want – het gevoel je een paar puzzelstukken van de puzzel mist of de idee hebt continue iets fout doet is gewoonweg verschrikkelijk.

Het geluk bij een ongeluk voor jou? Ik heb ervaring met het volgen van zowel een kleine als een grote eetlijst. Heb in al die jaren ellende grondige introspectie verricht rondom alles dat met de restrictieve eetstoornis te maken heeft en een uitgesproken eigen mening. Maar – hetgeen ik je vooral wil schrijven?

Zolang je hoop houdt is er een weg terug.