Waar vind ik hulp?

Keuze genoeg!

Er zijn gespecialiseerde klinieken, vrijgevestigde therapeuten, vaktherapeuten, diëtisten, zelfhulporganisaties. Maar, niet geheel onbelangrijk:

Ieder hulp-traject begint in principe bij de huisarts.

De huisarts bepaald of er acuut medische hulp noodzakelijk is en regelt de verwijzing.

Nu kun je ervoor kiezen om je door de huisarts te laten adviseren. Maar, je kunt er ook voor kiezen zelf alvast rond te snuffelen en je een mening te vormen over waar je wel/niet terecht wilt en wat voor soort hulp er wel/niet bij je past.

Want, mijn ervaring is dat iedere instelling zo zijn eigen visie heeft:

Zo hebben ze in emergis braaktoiletten.
In het azm een gafaseerd gewichtsherstelplan en werken ze bij Human Concern enkel met therapeuten die een eetstoornis hebben gehad.

Kijk vooral even naar dit overzicht op Proud2BeMe waarbij je zo ongeveer alle hulpinstanties vindt met daarnaast ook de testimonia van lotgenoten die je voorgingen.

Maar beloof me één ding:

Laat je alleen niet direct afschrikken door de beoordeling van een ander. De juiste behandeling voor mij hoeft niet perse datgene te zijn dat ook voor jou de meest geschikte behandeling is. Daarnaast werken er vaak ontzettend veel mensen in een kliniek en is het maar net pech of geluk hebben met of het tussen jou en de therapeut klikt.

En controleer vooral ook even of de hulp die je op het oog hebt wordt vergoed!

Bij je zorgverzekering

en/of
Bij de gemeente